Welkom in onze vernieuwde webwinkel

Vinylplaten.com is een webwinkel met uitsluitend tweedehands vinyl singles en lp’s. Er is continu nieuw aanbod in allerlei genres. Zo kan het aanbod iedere keer variëren van mooie classic albums tot leuke 1,00 euro singles voor in de jukebox.

Over Andreas, eigenaar van Vinylplaten.com:

Ik ben Andreas. Toen ik als kind opgroeide in de jaren 70 was ik al platengek. Op mijn 4e haalde ik wekelijks het top 40 blaadje en kocht dan soms een singletje van mijn zakgeld. Van mijn ouders kreeg ik een oranje draagbare Philips platenspeler op mijn verjaardag en ik kan me nog goed herinneren dat ik die overal mee naartoe nam. Zelfs achterin de auto zat ik platen te draaien en bij elke hobbel sloeg natuurlijk alles over.

Mooie herinneringen heb ik aan die tijd en één ding wist ik zeker: ik wil geen brandweerman, piloot of astronaut worden, maar ik droomde van een platenzaak.
Het heeft even mogen duren…..maar in 2011 ben ik begonnen met Vinylplaten.com en uiteraard worden alle platen nu wel met de grootste zorg behandeld.

Over de kwaliteit van het vinyl:
Al onze platen zijn in zeer goed afspeelbare staat, alhoewel we er soms voor kiezen om zeldzamere platen van iets mindere kwaliteit toch te plaatsen. Dit staat dan altijd duidelijk aangegeven door middel van een omschrijving of een van de volgende codes:

  • NM (Near Mint) – In nieuwstaat
  • VG+ (Very Good Plus) - Enkele gebruikerssporen en in zeer goede afspeelbare staat
  • VG (Very Good) – Wat meer gebruikerssporen en in goede afspeelbare staat
  • G+ (Good Plus) – Behoorlijk wat gebruikerssporen, maar nog steeds goed afspeelbaar

M (Mint) is niet van toepassing, omdat deze code alleen geldt voor nieuw vinyl.
G (Good) en F (Fair) is ook niet aanwezig, aangezien deze kwaliteit niet goed afspeelbaar is en daarom bieden we dit ook niet aan.

Wij vinden dat je alleen moet opstaan om een plaat om te draaien en niet omdat deze blijft hangen.

Voor de hoezen gelden dezelfde codes (NM, VG+, VG en G+) wat respectievelijk betekent van nieuwstaat tot gebruikte staat met eventueel stickers, namen op hoes en soms seam split (ingescheurde hoes).

Bij de 1,00 euro singles kunnen de hoezen soms wat minder zijn, maar het vinyl is altijd in zeer goede afspeelbare staat (tenzij anders vermeld).

Voorbeeld van de volgorde van de weergave:
NM/NM: Vinyl in nieuwstaat/Hoes in nieuwstaat

Alle platen kunnen uiteraard online besteld worden en ze komen zo snel mogelijk naar je toe. Alles netjes in een nieuwe plastic beschermhoes en perfecte verpakking met speciale verzendkartons.

Bezoekadres:

Ophalen van de bestelling kan ook in Maastricht op afspraak. 
Tot ziens online of in real life en veel plezier met snuffelen!
Groeten Andreas

Vinylplaten.com
Frankenstraat 161 A
6224GN Maastricht
+31 (0)43-3113735 / +31 (0)6-83384311

info@vinylplaten.com
KvK-nummer: 56888716
BTW-identificatienummer: NL170792900B03